1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Hjelp til "jule øl" for nybegynner

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Frank-Andre, 27 Aug 2011.

  1. Frank-Andre

    Frank-Andre
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svelvik
    Hei
    Satte min første batch for få dager siden og er basert på oppskrift og ingredienser fra ww.brygging.no ( kjøpte bryggerutstyr derfra hvor det fulgte med til første brygg)

    Det jeg trenger hjelp til er å finne en oppskrift til ett juleøl basert på ekstrakt brygg. jeg som er nybegynner synes  det er vrien å finne ut hvilke ekstrakt, spesialmalt etc jeg skal bruke for å produsere juleøl.



    På forhånd Tusen takk for hjelpen  :amen:
     
  2. havard.larsen

    havard.larsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Hei,
    Hiver meg på denne! Er på jakt etter det samme.
     
  3. Frank-Andre

    Frank-Andre
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svelvik
    Har forsøkt meg på å gjøre om vinneroppskriften for spesial juleøl 2007 -  "Nissens julebokk" av Anders Fagerhaug til ekstraktbrygg:
    Orginaloppskriften er her http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,590.0.html
    Dersom jeg bytter ut basismalt med følgende:
    Malt:
    4000,00 g  Amber maltekstrakt fra Weyermann
    500,00  g  Caramunich Malt (110,3 EBC)Grain29,8 %
    620,00    g  Roasted Barley (591,0 EBC)Grain112,1 %
    Humle:
    20 g Goldings, East Kent 5,70% 60 min kok
    17,50 g Goldings, East Kent 5% 15 min kok
    17,50 g Goldings, East Kent 5%  2 min kok
    Gjær:
    2 pk Irish Ale (Wyeast labs #1084 )

    Vil gi 20 liter ferdig brygg på ca 6%
    Est OG: 1062
    Est SG: 1016

    Høres dette fornuftig ut?
     

Del denne siden