Hei.
Jeg har et spørsmål angående brygging som jeg håper en eller annen her inne kan hjelpe meg med, eller fortelle svaret om en vet det.
Vi satt et brygg som hadde en OG på 1048, en Kôlsch. Dette var i følge oppskriften spot on. Etter 17 dager når vi skulle flaske, lå FG på 1020. Dette utgjorde en prosent på 3,68%. Vi hadde bare en ferskgjær i hvert av de to spanna på 25 liter. Dette var kanskje i minste laget, så vi kjøpte deretter en pakke ferskgjær til hvert av spanna og håpa at gjæringen skulle begynne igjen. Ingenting skjedde, og etter to dager kokte jeg opp 1kg sukker med vann og fordelte 50/50 på hvert spann. Altså 500 gram sukker i hvert spann. Dette førte til god bobling i gjæringslåsen i mange dager. Hvordan kan vi nå etter nye 14 dager måle FG og alkoholprosent på dette?
Håper dette var forståelig.
Jeg har et spørsmål angående brygging som jeg håper en eller annen her inne kan hjelpe meg med, eller fortelle svaret om en vet det.
Vi satt et brygg som hadde en OG på 1048, en Kôlsch. Dette var i følge oppskriften spot on. Etter 17 dager når vi skulle flaske, lå FG på 1020. Dette utgjorde en prosent på 3,68%. Vi hadde bare en ferskgjær i hvert av de to spanna på 25 liter. Dette var kanskje i minste laget, så vi kjøpte deretter en pakke ferskgjær til hvert av spanna og håpa at gjæringen skulle begynne igjen. Ingenting skjedde, og etter to dager kokte jeg opp 1kg sukker med vann og fordelte 50/50 på hvert spann. Altså 500 gram sukker i hvert spann. Dette førte til god bobling i gjæringslåsen i mange dager. Hvordan kan vi nå etter nye 14 dager måle FG og alkoholprosent på dette?
Håper dette var forståelig.