Jeg har for moro skyld forsøkt meg på å riste en kilo pilsnermalt. Litt usikker på hva jeg har endt opp med, men etter å ha lest litt i en rar pdf fant jeg det for godt å riste i varmluft på 160 °C i 100 minutter. Satser på at malten ligger et sted mellom amber og brown (formeninger om feil mottas med takk).
Etter å ha kikket litt på hva jeg har liggende, har jeg kommet frem til følgende oppskrift:
--- Snip ---
--- Snap ---
Om noen har noen innspill blir jeg takknemmelig. Skyter litt fra hofta her.
Etter å ha kikket litt på hva jeg har liggende, har jeg kommet frem til følgende oppskrift:
--- Snip ---
Kode:
Recipe: Bitter Nutz
Style: Engelsk strong bitter
TYPE: All Grain
Batch Size: 20,00 L
Boil Size: 16 L
Est. OG: 1,062 SG
Est. Color: 19,5 SRM
Est. IBU: 44,3 IBU
Efficiency: 72,00 %
Boil Time: 90 Minutes
------------
Amount Item Type % or IBU
4,50 kg Pilsner (2 Row) Bel (2,0 SRM) Grain 77,59%
0,50 kg Brown Malt (76,1 SRM) Grain 8,62 %
0,50 kg Wheat, Flaked (1,6 SRM) Grain 8,62 %
0,30 kg Special B Malt (180,0 SRM) Grain 5,17 %
30,00 g Magnum [14,00 %] (60 min) Hops 36,7 IBU
20,00 g Tettnang [4,50 %] (30 min) Hops 6,0 IBU
15,00 g Irish Moss (Boil 10,0 min) Misc
20,00 g Tettnang [4,50 %] (5 min) Hops 1,6 IBU
2 Pkgs American Ale II (Wyeast Labs #1272) Yeast-Ale
------------
Mash: Single Infusion
75 min Mash in 15 L of water at 75 C, mash temp at 66 C
Sparge Step: Fly sparge with 7,40 l water at 76 C
Om noen har noen innspill blir jeg takknemmelig. Skyter litt fra hofta her.