Høg mesketemp = mykje ugjærbart sukker = høg FG?

Har flaske ein juleale i dag. OG var på 1074 og FG ende på heile 1021. Mesketemp var på ca 67-69. Gjer høg mesketemp meir ugjærbart sukker?
(smakte på brygget og det var framifrå)

Edit: brukte sjokolademalt, røykmalt, amber og crystall.
 
Høy mesketemperatur gir høy fg, men utifra og er fg ikke nødvendigvis høy... Hvilken gjærtype du bruker, oksygenering før gjærtilsetting, gjærmengde osv spiller også inn. 67 grader er ikke høy temperatur, 69 er høy... Sålenge det smaker bra :) såpass alkoholster, humle? Ser ingenting feil så langt....
 
Nytta WL007 dry english ale gjær. Trur nok ølet vert bra men lurte på kva faktor som gav høg fg, ettersom eg ikkje har vore bprti det før. trur uansett at det vert godt og smakfult juleøl.
 
Høyere andel spesialmalt er jo blant annet det som drar opp FG. Hva var prosentandelen av spesialmalt i forhold til det du har brygget før som gav lavere FG? Høyere OG i seg selv trekker også opp FG.

Sent from my Galaxy S3 using Tapatalk 2
 
Tilbake
Topp