Usmak i øl. Røret mesk for kraftig?

Mc.

Norbrygg-medlem
Eg fekk eit tips fra ein kompis av meg som jobber i eit bryggeri at det kan være villgjær eg har fått. Eg brygga med garasjeport åpen og det var hundedager. (mange eple og plommetrær rett utenfor garasje). Dei hadde fått infeksjon i samme tidspunkt som meg. Sendte inn til laberatorium og fekk bekrefta villgjær.
Nåken av dåke som har opplevd dette? Brygger med garasjeport igjen i fremtiden.
Sikkert godt å få stadfestet årsaken til infeksjonen.
Hvilken lab sendte du ølet til?
 

Steinar Huneide

Norbrygg-medlem
Har brygga ute et fåtall ganger om sommeren, og dei øla endte på 1.000 etter nokre veker. Var ikke beskjeden ved tapping heller, høg stråle med fin plask i gjæringsbøtta. Måtte jo få inn luft.. :p
 

Agaen10

Norbrygg-medlem
Hvilken lab sendte du ølet til?
Det var bryggeriet som sendte sin batch til laberatorium. Men det var på samme tid som eg brygget dei to brygga mine. Samme lukt og smak som eg beskreiv til han. Svidd gummi ett eller anna. Så det kan være ein sammenheng med villgjær. Har hatt 2 brygg i det siste. Farmhouse Ale og Amber Ale christmas. Her har det gått veldig bra.
 
  • Like
Reaksjoner: Mc.
Topp