Holdbarhet til humle under "optimal" lagring

JEG

Moderator
Har ikke brygget på en stund, men endelig begynner det å klø. Ambisjonene var ramme når jeg holdt på, og måtte da ha alt av humle klar i fryseren. Resultatet er selvfølgelig en full skuff (kilo eller to) med humle, hvor noen er fra 2017. Snakker vi "se,lukt, smak", eller? Mener å huske at alpasyrene reduseres litt, men for IBU kan jeg enten kompensere eller kjøp ny pakke med Magnum (som jo er en humle som tåler godt lagring).
 

JEG

Moderator
Det var min tanke også. Har noen hekto Citra som er dårlig vakuumert i fryseren, så tror disse får inngå i en SMASH-greie, hvis de lukter greit. Nå blir det først en pale ale med Azacca og Cascade.

Skulle for øvrig smake på noe brygg jeg hadde liknende i går, og fyrte koblingen ned i corny-fatet med bringebær-berliner. Koblingen viste seg selvfølgelig å ikke være tett, så spruten stod til alle kanter.... Det fikk meg til kjenne på de tingene jeg ikke alltid digger med brygging, men foreløpig ingen show-stopper :D
 
Neste gang kan du prøve å skru av øl-ut -koblingen på fatet mens fatet er fult av øl og trykksatt. Fontener er fint, men gjør seg best i parker eller hager, i alle fall i en utendørs setting :D
 

JEG

Moderator
Ha! Der har vi en vinner!
Er for øvrig ikke første corny-fontene jeg har produsert....
 

Finn Berger

Moderator
Har ikke brygget på en stund, men endelig begynner det å klø. Ambisjonene var ramme når jeg holdt på, og måtte da ha alt av humle klar i fryseren. Resultatet er selvfølgelig en full skuff (kilo eller to) med humle, hvor noen er fra 2017. Snakker vi "se,lukt, smak", eller? Mener å huske at alpasyrene reduseres litt, men for IBU kan jeg enten kompensere eller kjøp ny pakke med Magnum (som jo er en humle som tåler godt lagring).
Jeg ville kasta de som er åpna. De uåpna, som har liggi i fryser'n, holder seg gjerne utrolig godt. Men "se lukt, smak" er nok ikke så dumt.
 
  • Like
Reaksjoner: JEG
Topp