Honning i øl

Slik jeg forstår kommer smak og aroma i honning best frem om man tilsetter etter primærgjæring - dvs rett før du flasker blander du bare ut honninga i ølet?
Vil ikke dette gi en veldig søt øl siden gjæren ikke får spist opp sukkeret i honningen? Kan honningen tilsettes rett etter koking, eller vil det føre til monsterhøy OG og alkoholprosent?
 
MartinJacob skrev:
Slik jeg forstår kommer smak og aroma i honning best frem om man tilsetter etter primærgjæring - dvs rett før du flasker blander du bare ut honninga i ølet?
Primærgjæring er gjerne over på tre dagar-ei veke. Ølet er gjerne i karet fjorten dagar, så det får god tid til å gjære ut.

Vil ikke dette gi en veldig søt øl siden gjæren ikke får spist opp sukkeret i honningen? Nei, honning gjærer godt ut. Kan honningen tilsettes rett etter koking, eller vil det føre til monsterhøy OG og alkoholprosent? Kjem an på kor mykje.
 
Tilbake
Topp