Humlepellets as is fra pakken, dumpet i karet siste 3-5 dager av fermenteringen pleier å gjøre jobben. Særlig hvis det er en større mengde. Ikke kritisk, men ser gjerne en respons, og litt tørrere brygg. Kommer til å teste diphop ved neste brygg som vanligvis ville blitt tørrhumlet.Hva slags tørrhumle prosedyre har dere som opplever hop creep?
Det kan variere, men normalt tørrhumler jeg etter at FG er nådd - eller nesten, litt etter som.Hva slags tørrhumle prosedyre har dere som opplever hop creep?
Så for å snu på det: Hva gjør du som kan forklare at du ikke opplever problemer?
Nå har jeg testa ølet, og det er ikke ille. Trur det jeg oppfatta som "støvete" smak er grapefrukt/furu - og kanskje "woody". Humlene jeg brukte var Nugget, Chinook og Columbus, og det blir ikke så mye tropiske aromaer av dem. Ikke uten biotransformasjon, i alle fall - og den gjæren jeg brukte, var Fuller's-gjæren (WLP 002, Imperial A09 Pub) - som kanskje ikke er så god på akkurat det (?).Spent på om du tar humlekrypen med denne metoden, Finn!
Hater humlekryp intenst.
If you can't beat'em, join'em.Hop creep er flott, hjelper meg til å tyne ned hus-apaen et par ekstra sg poeng hver gang. Jeg bruker WLP095. Den er eksplosiv fra start frem til 1.015-16, så blir den lat. En kombinasjon av hop creep og økt temperatur hjelper meg med å få den dit jeg vil ha den, 1.010.
Pleier å tørrhumle, stenge for trykket (spund) og øke temperaturen et par grader samtidig. Har prøvd å ikke tørrhumle dette ølet og da gjærer det dårligere ut.
Så hop-creep er ikke et problem men et fenomen man må ta med i beregningen og som kan brukes som et verktøy.
Nei, det stemmer ikke helt. Jeg ønsker effekten - en smule restsødme - av å bruke en gjær som ikke eter maltotriose. Og den blir ødelagt.Ja, men på samme måte som det går an å få mer utgjæring på andre måter går det jo an å ta høyde for hop-creep ved å meske høyere også, hvis høy utgjæring ikke ønskes.
Det er jo et fenomen som vi vet forekommer, så det må kompenseres for.
I mitt tilfelle får jeg ikke den gjæren jeg vil bruke til å gjære langt nok ned ved å meske lavere. Jeg er allerede lavt i mesk på denne, og har prøvd enda lavere og lengre men oppnår ikke det jeg vil med mesk så når jeg bruker denne gjæren ønskes humlekrypen velkommen.
Kan bare si lucky you.Tok ut en force ferment test da jeg tørrhumla IPA'n min på fredag. Den havna på 1.012 samme som da jeg tappa i dag, 5 dager etter.
Var 1.015 på tørrhumlingspunktet. Altså hadde fg havnet på samme med og uten tørrhumle
1.060, wlp066, +4 g/L humle
Kan bare si lucky you.
Men at hop creep er et reelt feomen som mange av oss - inkludert alle bryggerier, så vidt jeg kan skjønne - plages med og må forholde oss til, er udiskutabelt. Det interessante er hvorfor du ikke opplever det.
Jo. Men det hjelper ikke å vise til enkelttilfeller. Når hele industrien er opptatt av dette problemet, så eksisterer det. Du kan da ikke mene at dette er noe som "egentlig" ikke finnes? Det blei jo påvist allerede i 1896!Kom "tilfeldigvis" over denne, skulle forventet annen fg men..
exBEERiment | Hop Stand vs. Dry Hop In An American IPA - Brülosophy
Author: Paul Amico These days, there are numerous types of IPA that have their own unique qualities, though one thing […]brulosophy.com
Jo. Men det hjelper ikke å vise til enkelttilfeller. Når hele industrien er opptatt av dette problemet, så eksisterer det. Du kan da ikke mene at dette er noe som "egentlig" ikke finnes? Det blei jo påvist allerede i 1896!
På 75 grader skal enzymene krølle seg ihop og bli ubrukelige, så det kan vel vanskelig være snakk om hop creep. Da ville jo ikke gjæringa ha stoppa opp, heller.Creep eller ikke?
Tørrhumla ble byttet ut med 75 graders humle, men det fikk uvanlig forløp likevel.
OG 1.085, FG 1.011. Nottingham som tilsynelatende var ferdig etter tre-fire dager,
men som statret opp igjen to-tre dager senere slik at det gikk nesten tre ukerfør den kunne flaskes.
Mesker inn lavt, men likevel, 87% utgjæring er vel ikke etter boka?