Høstet gjær, hva nå?

Jeg har høstet gjær (WLP-001) av en IPA, og det gikk bra, tror jeg. Fikk skilt den ut og vasket den, og den står nå i kjøleskapet klar til bruk. Men hva gjør jeg når jeg skal bruke den igjen? Skal jeg sette en gjærstarter? Hvordan får jeg kontroll på gjærmengde (jeg aner jo ikke hvor mange gjærceller det er i glasset)?

Takknemlig for svar!
 
På mrmalty.com/calc/calc.html kan du velge "Repitching from slurry" for å se hvor mange milliliter du trenger. Det blir litt gjetting i forhold til hvor stor andel gjær det er i slurryen din, men jeg har tatt utangspunkt i standardverdiene. Dersom slurryen er fersk har du ofte rikelig til at du slipper å sette en starter.
 
Takk for svar! Det blir litt gjetning all den tid jeg ikke vet hvor mye av gjæren som fortsatt er i live. Men ifølge MrMalty, så skal jeg ha drøyt 2.2 dl. med slurry, er det så å forstå?
 
Hvor mye slurry du har ser du på glasset ditt :)
Hvor mye du trenger er avhengig av hvor stor mengde øl du skal bruke det på og hvilken OG det har.
 
Tilbake
Topp