1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Hovedtrekkene ved juleøl klasse D

En tråd i 'Øltyper og øl generelt' startet av GHalvorsen, 14 Nov 2017.

 1. GHalvorsen

  GHalvorsen
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Sandnes
  Hei, jeg er nysgjerrig på om noen har kjennskap til hva som er den typiske resepten for norsk juleøl i skatteklasse D. Tenker da på på de helt konvensjonelle bryggene fra Ringnes, Hansa, Frydenlund, Aass, etc.

  Jeg ser for meg at disse stort sett bygger på et blandingsforhold av pilsner- og münchnermalt, med eventuelle innslag av røstet malt for farge. Humlebidraget er forsåvidt av mindre vesentlighet i denne genren, men det er vel rimelig å anta at det benyttes en form for noble hops? Som det går frem av teksten, så har jeg ingen konkret kjennskap til emnet, og håper derfor at noen som vet mer enn meg kan opplyse tråden. Jeg har prøvd å finne informasjon på nettet, men i havet av oppskrifter er det vanskelig å se i hvilken grad de forskjellige oppskriftene har til hensikt å være autentiske.

  Så for å oppsummere - er det noen som har konkret kjennskap til hva som konstituerer det litt trauste, norske industri-juleølet som har blitt solgt i dagligvarebutikker de siste 15 årene?
   
 2. Andreasfe

  Andreasfe
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Typisk tradisjonelt norsk juleøl i butikkstyrke fra de store bryggeriene vil jeg nok kategorisere som Münchner Dunkel/Bayer.
   
  Hansern liker dette.
 3. GHalvorsen

  GHalvorsen
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Sandnes
  Heller det enn bokk, altså?
   
 4. Andreasfe

  Andreasfe
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Ja. Bokk-øl bør, slik jeg ser det, typisk være noe kraftigere og søtere.
  Ringnes Jule-øl blå (den på polet) vil jeg nok kategorisere som en Bokk. Ringnes Julebokk (den grønne) er en dobbelbokk.
   
  loebrygg og GHalvorsen liker dette.

Del denne siden