God kveld.
Har noen spørsmål ang HERMS, da vi frem til nå har brygget på RIMS så er dette noe ukjent. Lurer på hvordan andre HERMS`ere gjør det.
Kort fortalt, så opplever jeg at temp reguleringen våres tar veldig mye lengre tid enn på RIMS.
Her er noen bilder av riggen : http://forum.norbrygg.no/index.php/topic,15085.0.html
Jeg testet med vann:
13c --> 33c på 26 minutter med RIMS.
22,5c --> 32,5c på 34 min HERMS.
Når det ble en differanse på ca . 10,5c på HLT og MLT så krabbet tempen nogenlunde I takt popover, men uhorvelig sakte, I mitt hode må da dette ha noen konsekvens annet enn at bryggedagen blir en HELDAGS :attevar: :attevar:
Jeg er noe usikker på hva konsekvensen ved bruken av for lang tid mellom de forskjellige stegene I stegmesk. Enkelt eksempel: 35 min 63 °C ---> 40 min 73 °C, eller andre temp.trinn for densaksskyld.
Noen som har noen tanker rundt dette, eventuelt har råd,tips triks, hint etc ?
Annen test gjennomført: 6KW I HLT for boosting av temp til 90 grader, bare for og se hvor fort MLT temp økte, men skuffende nok så gikk dette også veldig sakte. Hvis man da er på en lav temp på vei opp til 68, så er det vell relativt upassende med vann som holder 90 grader frem til nådd 68 grader? Do tell if I am wrong..
Har lest at ideelt skal man øke ca 0,5-1 grad I minuttet, hvordan I heiteste får man til det? :help: :help:
Skal nevnes at under testen av tempøkning isolerte jeg MLT med liggeunderlag.
:help: :help: :help:
ps. det er sikkert mange andre aspekter rundt HERMS jeg ikke er klar over, så har du noe nytting info tas dette godt I mot :amen: :amen: :amen:
Magnus//
Har noen spørsmål ang HERMS, da vi frem til nå har brygget på RIMS så er dette noe ukjent. Lurer på hvordan andre HERMS`ere gjør det.
Kort fortalt, så opplever jeg at temp reguleringen våres tar veldig mye lengre tid enn på RIMS.
Her er noen bilder av riggen : http://forum.norbrygg.no/index.php/topic,15085.0.html
Jeg testet med vann:
13c --> 33c på 26 minutter med RIMS.
22,5c --> 32,5c på 34 min HERMS.
Når det ble en differanse på ca . 10,5c på HLT og MLT så krabbet tempen nogenlunde I takt popover, men uhorvelig sakte, I mitt hode må da dette ha noen konsekvens annet enn at bryggedagen blir en HELDAGS :attevar: :attevar:
Jeg er noe usikker på hva konsekvensen ved bruken av for lang tid mellom de forskjellige stegene I stegmesk. Enkelt eksempel: 35 min 63 °C ---> 40 min 73 °C, eller andre temp.trinn for densaksskyld.
Noen som har noen tanker rundt dette, eventuelt har råd,tips triks, hint etc ?
Annen test gjennomført: 6KW I HLT for boosting av temp til 90 grader, bare for og se hvor fort MLT temp økte, men skuffende nok så gikk dette også veldig sakte. Hvis man da er på en lav temp på vei opp til 68, så er det vell relativt upassende med vann som holder 90 grader frem til nådd 68 grader? Do tell if I am wrong..
Har lest at ideelt skal man øke ca 0,5-1 grad I minuttet, hvordan I heiteste får man til det? :help: :help:
Skal nevnes at under testen av tempøkning isolerte jeg MLT med liggeunderlag.
:help: :help: :help:
ps. det er sikkert mange andre aspekter rundt HERMS jeg ikke er klar over, så har du noe nytting info tas dette godt I mot :amen: :amen: :amen:
Magnus//