Hei,
Jeg har prøvd meg på en julekrydret stout og tok utgangspunkt i et Coopers Dry Stout sett. Jeg kokte ekstrakten i 20 min og tilsatte litt krydderier og littegrann humle. Brukte også 900g lys DME. Etter kok hadde jeg en OG på 1.058 på 22 grader C. Jeg hadde satt en starter på 1 liter med WLP004 2 dager i forveien, med 100g DME, OG 1.038. Denne ble pitchet i bøtta på 22 grader, samme som starteren hadde stått i de 2 dagene.
Nå etter 16 dager er SG 1.020. Jeg har ikke målt tidligere, men regnet med den skulle lenger ned enn dette. Jeg stakk om til nytt spann i dag, da jeg trengte gjærkaka til nytt brygg. (Hadde planlagt å bruke en 3 uker gammel slurry, men den luktet surt så den gikk i kloakken.)
Gjæringsforløpet har vært noe utsatt for temperatursvingninger mellom 18 og 22 grader.
Er ikke dette veldig høy FG med tanke på utgangspunktet? Jeg får la den stå litt til på omstikkingsspannet, men det virker som gjæren har gjort sitt.
Jeg har prøvd meg på en julekrydret stout og tok utgangspunkt i et Coopers Dry Stout sett. Jeg kokte ekstrakten i 20 min og tilsatte litt krydderier og littegrann humle. Brukte også 900g lys DME. Etter kok hadde jeg en OG på 1.058 på 22 grader C. Jeg hadde satt en starter på 1 liter med WLP004 2 dager i forveien, med 100g DME, OG 1.038. Denne ble pitchet i bøtta på 22 grader, samme som starteren hadde stått i de 2 dagene.
Nå etter 16 dager er SG 1.020. Jeg har ikke målt tidligere, men regnet med den skulle lenger ned enn dette. Jeg stakk om til nytt spann i dag, da jeg trengte gjærkaka til nytt brygg. (Hadde planlagt å bruke en 3 uker gammel slurry, men den luktet surt så den gikk i kloakken.)
Gjæringsforløpet har vært noe utsatt for temperatursvingninger mellom 18 og 22 grader.
Er ikke dette veldig høy FG med tanke på utgangspunktet? Jeg får la den stå litt til på omstikkingsspannet, men det virker som gjæren har gjort sitt.