høy OG på Porter

vi brygget vår første Porter i går.. Dette er en NØ-inspirert porter vi fant oppskrif på på beercalc.dk.

Vi kjøpte råvarene på bryggselv og det ble tilsammen 7 kg malt. De var skeptiske om vi fikk riktig OG da maltrøret på BB30 ville bli stappe fullt.. De anbefalte derfor å tømme oppi en pose spraymalt.
Vi tilsatte også tre spiseskjeer Valrhona kakao-pulver når det var ca 15 minutter igjen av koketiden.

Etter nedkjølig målte vi OG og den ble på hele 1.074. Vi hadde da ca 23-24 liter i gjæringskaret. Oppskriften sa en OG på ca 1.061. Om den gjærer ned til 1.015, som var målet, betyr dette ABV på over 8%. Det er vel ikke veldig typeriktig for en Porter? Noen med samme erfaring? Kan vi fortsatt få god porter eller blir det søt suppe?
 
Vi meska i ca 1 time på +/- 64 grader og ca 5-10 minutter på ca 78 grader. Deretter full pinne for kok!
 
til info hadde vi også laget gjærstarter på ca 2 liter med drøye 200 gram spraymalt. Det ble brukt to rør WLP007. Synes starteren var litt slapp, men det pluppet i alle fall i gjærlåsen med jevne mellomrom... Det er første gangen vi brukte 007, så vet ikke hvordan den oppfører seg...
 
Iflg. MrMalty skulle du hatt starter på 3 liter med 2 rør WLP 007, OG på 1.074 og 24 liter i gjæringskaret. Ergo har de litt for lite gjær, men det går sikkert bra. Lav mesketemperatur i kombinasjon med 007 som gjærer godt ned, sikrer nok en baltic porter når det gjeld alkoholinnhold. Blir nok godt skal du sjå  :)
 
Takk for gode innspill!

Jeg må nok stifte bekjentskap med denne herren ved navn MrMalty, som mange henviser til!

:)


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tilbake
Topp