vi brygget vår første Porter i går.. Dette er en NØ-inspirert porter vi fant oppskrif på på beercalc.dk.
Vi kjøpte råvarene på bryggselv og det ble tilsammen 7 kg malt. De var skeptiske om vi fikk riktig OG da maltrøret på BB30 ville bli stappe fullt.. De anbefalte derfor å tømme oppi en pose spraymalt.
Vi tilsatte også tre spiseskjeer Valrhona kakao-pulver når det var ca 15 minutter igjen av koketiden.
Etter nedkjølig målte vi OG og den ble på hele 1.074. Vi hadde da ca 23-24 liter i gjæringskaret. Oppskriften sa en OG på ca 1.061. Om den gjærer ned til 1.015, som var målet, betyr dette ABV på over 8%. Det er vel ikke veldig typeriktig for en Porter? Noen med samme erfaring? Kan vi fortsatt få god porter eller blir det søt suppe?
Vi kjøpte råvarene på bryggselv og det ble tilsammen 7 kg malt. De var skeptiske om vi fikk riktig OG da maltrøret på BB30 ville bli stappe fullt.. De anbefalte derfor å tømme oppi en pose spraymalt.
Vi tilsatte også tre spiseskjeer Valrhona kakao-pulver når det var ca 15 minutter igjen av koketiden.
Etter nedkjølig målte vi OG og den ble på hele 1.074. Vi hadde da ca 23-24 liter i gjæringskaret. Oppskriften sa en OG på ca 1.061. Om den gjærer ned til 1.015, som var målet, betyr dette ABV på over 8%. Det er vel ikke veldig typeriktig for en Porter? Noen med samme erfaring? Kan vi fortsatt få god porter eller blir det søt suppe?