Hei.
Tenkte å få litt ekstra fart på bitterheten i et 3kg's ølsett, men har jo ikke lyst til å koke bort allerede eksisterende smaker i settet.
Hvordan kan jeg på en best mulig måte får bittersmakene fra humle(peletsene) inn i øl'a?
Kan jeg f.eks. lage settet på vanlig måte (rett i gjæringsbøtta med syrupen), for så å koke humlepeletsene i vann en time, sile ut klumpene, for så å helle humlevannet i syrupen sammens med det kalde vannet man sper ut vørteren med uansett?
Eventuelt koke en del av ølsettet med humle i en time, og senere blande dette med den ukokte delen av ølsettet ?
Har også tenkt å tørrhumle settet på slutten av gjæringa (med samme humle)
Takk for raskt svar.
Tenkte å få litt ekstra fart på bitterheten i et 3kg's ølsett, men har jo ikke lyst til å koke bort allerede eksisterende smaker i settet.
Hvordan kan jeg på en best mulig måte får bittersmakene fra humle(peletsene) inn i øl'a?
Kan jeg f.eks. lage settet på vanlig måte (rett i gjæringsbøtta med syrupen), for så å koke humlepeletsene i vann en time, sile ut klumpene, for så å helle humlevannet i syrupen sammens med det kalde vannet man sper ut vørteren med uansett?
Eventuelt koke en del av ølsettet med humle i en time, og senere blande dette med den ukokte delen av ølsettet ?
Har også tenkt å tørrhumle settet på slutten av gjæringa (med samme humle)
Takk for raskt svar.