Humle og gjær til hveteøl?

Noen som har forslag til humle som kan brukes til et lettdrikkelig hveteøl? Og hvor lenge det skal kokes?

Og hvilken tørrgjær er å anbefale?
 
Jeg laga denne og det ble godt mottatt som lettdrikkelig... Brukte ikke tørrgjær, så der har jeg ikke tips

Statistics
Volume: 21 liters
OG: 1051
FG: 1011
Alcohol: 5.2 % by vol.
Colour: 10 EBC (Golden)
Bitterness: 13 IBU
BU/GU: 0.25

Fermentables
Liquid Light wheet Extract 3600 grammes

Hops
Hallertauer Tradition 2.3% alpha 50 grammes 60 minutes

Fermentation
Yeast: 3333 German Weizen
 
Har brukt US-05 sammen med Hersbrucker til en Amerikansk mørk hveteøl; "Dark Wheat Hoppyness". Meget vellykket selv om den ikke har den samme hvetekarakteren du får hvis du bruker f.eks WLP300 eller Wyeast 3056.
 
Terje W skrev:
Og hvilken tørrgjær er å anbefale?

Sikter du på noe i retning tyske hveteøl, er det egentlig bare to aktuelle tørrgjær på markedet: Fermentis Safbrew WB-06 og Lallemand/Danstar Munich. Av disse regnes vel vanligvis WB-06 som den mildeste, men det er basert på rykter og ikke egen erfaring.
 
Tilbake
Topp