Humle og motstrømskjøler.

Trond.A

Norbrygg-medlem
Har lest endel her inne om problemet med å få humlearoma i ølet ved bruk av motstrømskjøler. Rådet er å vente med tilsetting av aromahumle til kjølingen er startet ettersom vørteren blir avkjølt på tur ut av kjelen mens humlen blir liggende igjen i den varme kjelen.
Men hva med smakshumlen? Er det ikke en ide å tilsette også denne noe senere ved bruk av en slik kjøler?
 
Det tror jeg blir hipp som happ. Den skal jo koke en stund, men ikke så lenge som bitterhumlen.
Hvis du har pumpe til motstrømskjøleren kan du lage et opplegg der du pumper vørter gjennom kjøleren og tilbake i gryta igjen. Da får du humla liggende i gryta mens det avkjøles. Da må man mekke noe filtergreier, du vil ikke ha humle i pumpa og kjøleren, det tetter seg solid! Også ved bruk av pellets!
 
Tilbake
Topp