Humle pellets i bryggekaret

I går satt eg det eg håper blir mitt siste ekstraktbrygg. (Snart MÅ eg avansere :jaha: ).

Eg var på jakt etter ein sterkt humla IPA (Vestkysten frå Kinn bryggeri er ein av mine favoritter), etter anbefaling frå ansatte i bryggeforetningen falt valget på 2 bokser med Coopers IPA, for ekstra humlesmak ble også en pose med Cascade Pellets (NZ) 100g 9% kjøpt.

Fremgangsmåten eg ble anbefalt (og som eg til viss grad fulgte):
Begge boksene ble blandet ut i vann og varmet opp, i samme kjelen ble ca 33g av humlen plassert i en sokk (og ja den var sterilisert etter alle kunstens regler). Deretter kjølt ned og helt over på gjæringskaret. Selgeren anbefalte da at sokken med humlen bare skulle ligge i gjæringskaret under hele gjære perioden.

Imidlertid så har eg tideligere veldig god erfaring med å la brygget stå lang tid på gjæreingskaret og dette er også planen min denne gangen. Eg synes selv at dette gir ein rundere smak, og mindre grums da gjæra har fått satt seg bedre. Faktisk har eg ikkje tenkt å tappe det på flasker før i mnd skiftet juli/august. Eg er litt redd for at dette kanskje kommer til å bli litt for ekstremt kraftig humlepreg av det.

Er det noen andre som har erfaring med å ha en "pellet-pose" rett i gjæringskaret? Noen forslag om hvor lenge den bør få ligge?

Ellers så er foreløpig status ved gjæringsstart:

OG:1.055,
farge: "pen og gyllen"
smak på vørteren: fin søtsmak, noe skarp/besk ettersmak av malt. (slik som det skal være)
 
Sløyf sokken og putt pelletsen rett i karet. går sikkert greit med en liten månes i karet også, selv om ca 10-14 dager er mest vanlig.
Men det er en fordel å vente til stormgjæringen er ferdig ellers reiser aromaene ut med co2 i gjærlåsen.
 
GuttØrn skrev:
I går satt eg det eg håper blir mitt siste ekstraktbrygg. (Snart MÅ eg avansere :jaha: ).

Eg var på jakt etter ein sterkt humla IPA (Vestkysten frå Kinn bryggeri er ein av mine favoritter), etter anbefaling frå ansatte i bryggeforetningen falt valget på 2 bokser med Coopers IPA, for ekstra humlesmak ble også en pose med Cascade Pellets (NZ) 100g 9% kjøpt.

Fremgangsmåten eg ble anbefalt (og som eg til viss grad fulgte):
Begge boksene ble blandet ut i vann og varmet opp, i samme kjelen ble ca 33g av humlen plassert i en sokk (og ja den var sterilisert etter alle kunstens regler). Deretter kjølt ned og helt over på gjæringskaret. Selgeren anbefalte da at sokken med humlen bare skulle ligge i gjæringskaret under hele gjære perioden.

Imidlertid så har eg tideligere veldig god erfaring med å la brygget stå lang tid på gjæreingskaret og dette er også planen min denne gangen. Eg synes selv at dette gir ein rundere smak, og mindre grums da gjæra har fått satt seg bedre. Faktisk har eg ikkje tenkt å tappe det på flasker før i mnd skiftet juli/august. Eg er litt redd for at dette kanskje kommer til å bli litt for ekstremt kraftig humlepreg av det.

Er det noen andre som har erfaring med å ha en "pellet-pose" rett i gjæringskaret? Noen forslag om hvor lenge den bør få ligge?

Ellers så er foreløpig status ved gjæringsstart:

OG:1.055,
farge: "pen og gyllen"
smak på vørteren: fin søtsmak, noe skarp/besk ettersmak av malt. (slik som det skal være)


Hvordan be resultatet?  :jaha: jeg har akkurat kjøpt det samme, utenom den type humle...  hva endte du opp med å gjøre?

Stian
 
Eg ble kjempefornøyd, og det ble de andre som smakte også... Eg vil anbefale å ha i trøffhumle for det syntes det gir god smak.

I ettertid har eg eksprimentert mykje med tørrhumle, og det eg har kommet frem til er at eg lager ein "te/grøt" av humlen. Har også sluttet å bruke sokken, og tørhumler først etter en uke for å få mere aroma.... 
 
Tilbake
Topp