I går satt eg det eg håper blir mitt siste ekstraktbrygg. (Snart MÅ eg avansere :jaha: ).
Eg var på jakt etter ein sterkt humla IPA (Vestkysten frå Kinn bryggeri er ein av mine favoritter), etter anbefaling frå ansatte i bryggeforetningen falt valget på 2 bokser med Coopers IPA, for ekstra humlesmak ble også en pose med Cascade Pellets (NZ) 100g 9% kjøpt.
Fremgangsmåten eg ble anbefalt (og som eg til viss grad fulgte):
Begge boksene ble blandet ut i vann og varmet opp, i samme kjelen ble ca 33g av humlen plassert i en sokk (og ja den var sterilisert etter alle kunstens regler). Deretter kjølt ned og helt over på gjæringskaret. Selgeren anbefalte da at sokken med humlen bare skulle ligge i gjæringskaret under hele gjære perioden.
Imidlertid så har eg tideligere veldig god erfaring med å la brygget stå lang tid på gjæreingskaret og dette er også planen min denne gangen. Eg synes selv at dette gir ein rundere smak, og mindre grums da gjæra har fått satt seg bedre. Faktisk har eg ikkje tenkt å tappe det på flasker før i mnd skiftet juli/august. Eg er litt redd for at dette kanskje kommer til å bli litt for ekstremt kraftig humlepreg av det.
Er det noen andre som har erfaring med å ha en "pellet-pose" rett i gjæringskaret? Noen forslag om hvor lenge den bør få ligge?
Ellers så er foreløpig status ved gjæringsstart:
OG:1.055,
farge: "pen og gyllen"
smak på vørteren: fin søtsmak, noe skarp/besk ettersmak av malt. (slik som det skal være)
Eg var på jakt etter ein sterkt humla IPA (Vestkysten frå Kinn bryggeri er ein av mine favoritter), etter anbefaling frå ansatte i bryggeforetningen falt valget på 2 bokser med Coopers IPA, for ekstra humlesmak ble også en pose med Cascade Pellets (NZ) 100g 9% kjøpt.
Fremgangsmåten eg ble anbefalt (og som eg til viss grad fulgte):
Begge boksene ble blandet ut i vann og varmet opp, i samme kjelen ble ca 33g av humlen plassert i en sokk (og ja den var sterilisert etter alle kunstens regler). Deretter kjølt ned og helt over på gjæringskaret. Selgeren anbefalte da at sokken med humlen bare skulle ligge i gjæringskaret under hele gjære perioden.
Imidlertid så har eg tideligere veldig god erfaring med å la brygget stå lang tid på gjæreingskaret og dette er også planen min denne gangen. Eg synes selv at dette gir ein rundere smak, og mindre grums da gjæra har fått satt seg bedre. Faktisk har eg ikkje tenkt å tappe det på flasker før i mnd skiftet juli/august. Eg er litt redd for at dette kanskje kommer til å bli litt for ekstremt kraftig humlepreg av det.
Er det noen andre som har erfaring med å ha en "pellet-pose" rett i gjæringskaret? Noen forslag om hvor lenge den bør få ligge?
Ellers så er foreløpig status ved gjæringsstart:
OG:1.055,
farge: "pen og gyllen"
smak på vørteren: fin søtsmak, noe skarp/besk ettersmak av malt. (slik som det skal være)