Hei,
Blir til at jeg skaffer meg en kjel til litt BIAB brygging på kjøkkenbenken, dette så jeg kan lage meg små eksperimentelle batcher på ca 10L. I den forbindelse så _MÅ_ jeg jo lage meg en fruktøl, nærmere bestemt en habanero ipa.
Ser for meg at jeg deler en habanero(uten frø) i 20 og "tørrhumler" på flaske. Men er litt usikker på om jeg vil ha citrus/fruktig-smak eller noe mer krydret fra humlen. Noen som har tips angående humlevalg?
Håper det blir litt som et kinderegg. Godt, spennende og kanskje en kommer til å leke litt etter 3 flasker.
Lite spørsmål sånn på tampen, desinfisering av habanero, er det egentlig nødvending å gjøre noe mer enn å vaske den litt på utsiden?
På forhånd takk.
Blir til at jeg skaffer meg en kjel til litt BIAB brygging på kjøkkenbenken, dette så jeg kan lage meg små eksperimentelle batcher på ca 10L. I den forbindelse så _MÅ_ jeg jo lage meg en fruktøl, nærmere bestemt en habanero ipa.
Ser for meg at jeg deler en habanero(uten frø) i 20 og "tørrhumler" på flaske. Men er litt usikker på om jeg vil ha citrus/fruktig-smak eller noe mer krydret fra humlen. Noen som har tips angående humlevalg?
Håper det blir litt som et kinderegg. Godt, spennende og kanskje en kommer til å leke litt etter 3 flasker.
Lite spørsmål sånn på tampen, desinfisering av habanero, er det egentlig nødvending å gjøre noe mer enn å vaske den litt på utsiden?
På forhånd takk.