Her er loven om avtakende utbytte av investeringene gyldig i høyeste grad. En av de mest respekterte autoritetene på området, den amerikanske professoren Thomas Shellhammer, sier at ølet når et metningspunkt av de fruktige aromatiske oljene vi er særlig interessert i i en NEIPA, når vi går over 4 gram per liter. Opp til 8 gram per liter får du fremdeles oppløst aromatiske oljer, men da de som gir krydder/treaktige smaker. 6 gram per liter er et kompromiss. Stan Hieronymus, som også har litt peiling på humler, mener bestemt at "less is more" er et greit motto for tørrhumlere.
Andre mener du fremdeles får utbytte om du går over de mengdene Shellhammer anbefaler, men alle ser ut til å være enige om at det utbyttet du får av de ekstra grammene, avtar raskt med mengden du øker med. Det som derimot ikke avtar i samme grad, er mengden av stoffer/smaker du ikke er så interessert i å få med, nemlig "grønne" fenolske smaker fra alt plantematerialet du dumper oppi ølet.