I går ble vår andre batch satt og (Nøgne Ø IPA Klone) og har et par spørsmål jeg håper det er mulig å få svar på her inne Vi kjører BIAB.
1. Når vørterkjøler er satt igang, opplever vi at vi får større kjøleeffekt dersom vi beveger på kjøleren slik at man får sirkulasjon i i vørteren. Konsekvensen av dette er at humlerester virvles opp, og ikke legger seg på bunn slik det gjorde i første batch når kjøleren fikk stå i ro. Er det et problem at det som en konsekvens av denne metoden kommer mye humlerester i selve gjærnigskaret?
2. Vi har latt en god del av den siste gjenværende vørteren som inneholder mye humlerester ligge igjen i bryggekjelen. Dette har ført til at vi har mistet mye volum fra koking til gjæring. Hva er vanlig å gjøre her? Om alt tas over i gjæringskaret har vi tenkt at man kan få et mer uklart øl.. Men på den andre siden får man mer øl, kanskje med mer smak dersom man får med alt over i gjæringskaret?
Tips tas mot med takk
1. Når vørterkjøler er satt igang, opplever vi at vi får større kjøleeffekt dersom vi beveger på kjøleren slik at man får sirkulasjon i i vørteren. Konsekvensen av dette er at humlerester virvles opp, og ikke legger seg på bunn slik det gjorde i første batch når kjøleren fikk stå i ro. Er det et problem at det som en konsekvens av denne metoden kommer mye humlerester i selve gjærnigskaret?
2. Vi har latt en god del av den siste gjenværende vørteren som inneholder mye humlerester ligge igjen i bryggekjelen. Dette har ført til at vi har mistet mye volum fra koking til gjæring. Hva er vanlig å gjøre her? Om alt tas over i gjæringskaret har vi tenkt at man kan få et mer uklart øl.. Men på den andre siden får man mer øl, kanskje med mer smak dersom man får med alt over i gjæringskaret?
Tips tas mot med takk