1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

humlesmak og aroma på avveie..

En tråd i 'Brygging' startet av Ørjan A. Bolle, 19 Sep 2018.

  1. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    ang #2. Hvis du korker igjen idet, eller litt etter at du tørrhumler så vil mye co2 bli frigjort fra ølet, evt skru opp temperaturen for å frigi co2, da har du en "buffer" å gå på som forhindrer at bøtta "imploderer" eller at lokket går av som følge av at volumet på ølet blir mindre.
     
  2. Terje J

    Terje J
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Tromsø
    "Bufferen" må isåfall være i form av et overtykk som bygges opp, noe plastbøtter ikke tåler. Lite eller ingenting Co2 vil vel frigjøres etterhvert som temperaturen synker ifm CC...
     
  3. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Nok til at lokket buler ut, uten at det spretter av, det er ikke noe problem å få til. Dette må gjøres før man starter CC. Det spørs kanskje litt hva slags bøtter man bruker dog.
     

Del denne siden