Hei.
Har et vedvarende problem med lyse humlesterke øltyper. De siste 5-6 bryggene av pale ale/IPA så skjer det samme; De smaker supert første 1-3 dager, for så plutselig å forandre smaks og aroma-karakter.
Smaken kan beskrives som mer syrlig, men med noe fruktighet. Litt «gjærete» smak kanskje, og aroma helt fraværende. Øllet er fint drikkbart, men ikke slik det skal være eller var de første 1-3 dagene.
Brygger med speidel. Vannjusterer. Og bruker corneliusfat med CO2, til tappekraner (perlic) Rengjøring og desinfisering er jeg svært nøye med. Rengjør med stoutrens og desinfiserer med starsan alt av gjæringskar, fat, stigerør, slanger, tappekraner etc.
Rengjør ikke C02 slanger fra CO2 tank til corneliusfat, men kan ikke se noe tilbakeslag i slangene av øl heller.
CO2 tank er ganske stor og «samme» CO2 er blitt brukt i ca 2,5 år, men gammel CO2 skulle vel ikke ha så mye å si?? Særlig med tanke på at maltrike ølsorter blir slik som de skal.
Ved tapping på fat så purger jeg bare CO2 inn på fatet, og bunnfyller via slange. Purger så ved oppfylt fat, og slipper ut O2 5-6 ganger. Kan det være at øllet blir lett oksidert hver gang ved denne prosessen??
Noen som ellers har noen forklaringer på dette problemet, mottas det med stor takk
Har et vedvarende problem med lyse humlesterke øltyper. De siste 5-6 bryggene av pale ale/IPA så skjer det samme; De smaker supert første 1-3 dager, for så plutselig å forandre smaks og aroma-karakter.
Smaken kan beskrives som mer syrlig, men med noe fruktighet. Litt «gjærete» smak kanskje, og aroma helt fraværende. Øllet er fint drikkbart, men ikke slik det skal være eller var de første 1-3 dagene.
Brygger med speidel. Vannjusterer. Og bruker corneliusfat med CO2, til tappekraner (perlic) Rengjøring og desinfisering er jeg svært nøye med. Rengjør med stoutrens og desinfiserer med starsan alt av gjæringskar, fat, stigerør, slanger, tappekraner etc.
Rengjør ikke C02 slanger fra CO2 tank til corneliusfat, men kan ikke se noe tilbakeslag i slangene av øl heller.
CO2 tank er ganske stor og «samme» CO2 er blitt brukt i ca 2,5 år, men gammel CO2 skulle vel ikke ha så mye å si?? Særlig med tanke på at maltrike ølsorter blir slik som de skal.
Ved tapping på fat så purger jeg bare CO2 inn på fatet, og bunnfyller via slange. Purger så ved oppfylt fat, og slipper ut O2 5-6 ganger. Kan det være at øllet blir lett oksidert hver gang ved denne prosessen??
Noen som ellers har noen forklaringer på dette problemet, mottas det med stor takk