Humletilsetninger etter kok

Hei

Prøver å bygge en India Saison oppskrift, men sliter litt med humletilsetningene på brewersfriend. Legger inn 20g som aroma, og tenker å hive i disse når kok er ferdig. Bruker grainfather u/ humlefilter/poser, så strengt tatt ligger fort disse humlene i kokeren i nærmere 20-25 min (tiden det tar å kjøle/tømme) Setter jeg aroma på BF til 20min på disse får jeg jo fort 18-25 IBU.

Jeg trodde ikke humlet tilsatte noe bitterhet ved så sene tilsetninger jeg - kun aroma? Velger jeg whirlpool må jeg også legge inn tid, utilization factor (10%) og start temp, så IBU legges til her også.
 

msevland

Sentralstyre
Kjøl ned til 65℃ - 70℃ og hiv humla i. La stå i 20-30 minutter. Tempen vil synke litt, men det gjør ingen ting. Tilfører nesten ingen bitterhet
 
Topp