loebrygg
Norbrygg-medlem
Fikk en pose med feil malt når jeg skulle hente bestillingen min igår
I stede for 300 g Munich ble det 3 kg
Spørsmålet er da hva blir/kan jeg brygge med dette?
Til en RIS skulle jeg egentlig ha
300 g Munich
500 g Pale malt
300 g Cara Crystal
200 g Chocolate
200 g Pale Chocolate
200 g Roasted barley
100 g Flaket havre
+(3 kg LME og 200 g demerara sukker)
i stede ble det
3 kg Munich
500 g Pale malt
300 g Cara Crystal
200 g Chocolate
200 g Pale Chocolate
200 g Roasted barley
100 g Flaket havre
Hvis jeg brygger 10 liter med kun dette får jeg en gravity på 1.094 og ~150 EBC
Hva skal man kalle dette? Juleøl? Baltisk Porter?
Samtidig har jeg noen flasker "brown" Porter i kjellern (6L, 6,6%) som jeg ikke er helt fornøyd med.
Den er litt kjedelig. Basert på Briess Porter og litt Northern Brewer.
Hadde det vært en idé å kombinert disse to brygga så jeg fikk pimpa opp porter'n min litt, til en Jule porter?
I så fall ville det sett slik ut
14 liter
OG: 1.100
EBC: ~120
1,5 kg Briess Porter LME
3 kg Munich
500 g Pale malt
300 g Cara Crystal
200 g Chocolate
200 g Pale Chocolate
200 g Roasted barley
100 g Flaket havre
Det jeg da tenker er å meske de 4,5 kg med malt og blande vørtern med de 6 literne porter jeg har før jeg pitcher gjæren
Hadde det funket?
Har Chinook, Columbus og US-05 som også tenker å bruke
I stede for 300 g Munich ble det 3 kg
Spørsmålet er da hva blir/kan jeg brygge med dette?
Til en RIS skulle jeg egentlig ha
300 g Munich
500 g Pale malt
300 g Cara Crystal
200 g Chocolate
200 g Pale Chocolate
200 g Roasted barley
100 g Flaket havre
+(3 kg LME og 200 g demerara sukker)
i stede ble det
3 kg Munich
500 g Pale malt
300 g Cara Crystal
200 g Chocolate
200 g Pale Chocolate
200 g Roasted barley
100 g Flaket havre
Hvis jeg brygger 10 liter med kun dette får jeg en gravity på 1.094 og ~150 EBC
Hva skal man kalle dette? Juleøl? Baltisk Porter?
Samtidig har jeg noen flasker "brown" Porter i kjellern (6L, 6,6%) som jeg ikke er helt fornøyd med.
Den er litt kjedelig. Basert på Briess Porter og litt Northern Brewer.
Hadde det vært en idé å kombinert disse to brygga så jeg fikk pimpa opp porter'n min litt, til en Jule porter?
I så fall ville det sett slik ut
14 liter
OG: 1.100
EBC: ~120
1,5 kg Briess Porter LME
3 kg Munich
500 g Pale malt
300 g Cara Crystal
200 g Chocolate
200 g Pale Chocolate
200 g Roasted barley
100 g Flaket havre
Det jeg da tenker er å meske de 4,5 kg med malt og blande vørtern med de 6 literne porter jeg har før jeg pitcher gjæren
Hadde det funket?
Har Chinook, Columbus og US-05 som også tenker å bruke
Sist redigert: