Hva blir/kan jeg brygge med dette?

loebrygg

Norbrygg-medlem
Fikk en pose med feil malt når jeg skulle hente bestillingen min igår
I stede for 300 g Munich ble det 3 kg

Spørsmålet er da hva blir/kan jeg brygge med dette?

Til en RIS skulle jeg egentlig ha

300 g Munich
500 g Pale malt
300 g Cara Crystal
200 g Chocolate
200 g Pale Chocolate
200 g Roasted barley
100 g Flaket havre

+(3 kg LME og 200 g demerara sukker)

i stede ble det

3 kg Munich
500 g Pale malt
300 g Cara Crystal
200 g Chocolate
200 g Pale Chocolate
200 g Roasted barley
100 g Flaket havre

Hvis jeg brygger 10 liter med kun dette får jeg en gravity på 1.094 og ~150 EBC
Hva skal man kalle dette? Juleøl? Baltisk Porter?

Samtidig har jeg noen flasker "brown" Porter i kjellern (6L, 6,6%) som jeg ikke er helt fornøyd med.
Den er litt kjedelig. Basert på Briess Porter og litt Northern Brewer.

Hadde det vært en idé å kombinert disse to brygga så jeg fikk pimpa opp porter'n min litt, til en Jule porter?
I så fall ville det sett slik ut

14 liter
OG: 1.100
EBC: ~120

1,5 kg Briess Porter LME
3 kg Munich
500 g Pale malt
300 g Cara Crystal
200 g Chocolate
200 g Pale Chocolate
200 g Roasted barley
100 g Flaket havre

Det jeg da tenker er å meske de 4,5 kg med malt og blande vørtern med de 6 literne porter jeg har før jeg pitcher gjæren
Hadde det funket?

Har Chinook, Columbus og US-05 som også tenker å bruke
 
Sist redigert:
Har du annen basemalt eller ekstrakt fra før som du hadde tenkt å blande med? Eller skulle du bruke kun den opprinnelige gristen i en 5 L batch? Tror det funker ok som en RIS med 3 kg munich uansett.

Faket havre, er den syntetisk? :p
 
Jada hadde tenkt å blande med 3 kg LME + 200 g demerara sukker til 14 liter Imperial Stout (1.096)

Edit: Har vært innom igjen og fått med meg riktig malt
så det blir brygget Imperial Stout som planlagt uansett en av de første dagene
 
Sist redigert:
Spørsmålet er bare hva jeg skal gjøre med den andre posen

Blir det ikke litt mye med 67% mørk munich og 20% spesial malt i en Imperial Stout?
 
Nesj, legg til en kilo pilsmalt elns for enzymenes del, så blir det bare en RIS med med maltpreg enn du hadde tenkt...
 
Jeg har allerede strukket strikken så langt jeg kan med tanke på hvor mye jeg får plass til i 9 liters kjelen min
En tanke er jo å bruke litt sukker som jeg var inne på

men hva tror du om den andre idéen min

Samtidig har jeg noen flasker "brown" Porter i kjellern (6L, 6,6%) som jeg ikke er helt fornøyd med.
Den er litt kjedelig. Basert på Briess Porter og litt Northern Brewer.

Hadde det vært en idé å kombinert disse to brygga så jeg fikk pimpa opp porter'n min litt, til en Jule porter?
I så fall ville det sett slik ut

14 liter
OG: 1.100
EBC: ~120

1,5 kg Briess Porter LME
3 kg Munich
500 g Pale malt
300 g Cara Crystal
200 g Chocolate
200 g Pale Chocolate
200 g Roasted barley
100 g Flaket havre

Det jeg da tenker er å meske de 4,5 kg med malt og blande vørtern med de 6 literne porter jeg har før jeg pitcher gjæren
Hadde det funket?

Har Chinook, Columbus og US-05 som også tenker å bruke

Går det ann å blande ny vørter med allerede ferdig øl, tilsette ny gjær og gjære på nytt?
 
Er det ikke litt fare for flatt øl når jeg da flasker på nytt


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Flasker på nytt? Nå er jeg nok treg...

I verste fall gir du omstikkingskaret en knert med gjærings-gjæren, heh.
 
Tror kanskje jeg kommer til å brygge 10 liter på den munich malt-blandinga
Føler jeg at FG er litt høy etter en uke vurderer jeg litt sukker
Også får vi se på flaske dagen om jeg føler for å blende med portern eller ikke

men jeg trenger ikke bestemme meg enda
 
Planlegger selv en RIS med Munich som basemalt til neste brygg :D Vet ikke hvordan den vil bli, men håper på snadder! Mend et er Lys Munich jeg har planlagt da, ikke mørk som du har. Gjerne gi en lyd om erfaringer om du brygger den med Munich. Synes for øvrig selv at det er kurant å ha flasker med mørkt øl stående til matlaging. Er ikke så ofte jeg bruker det, men utrolig godt og greit å ha når det passer seg. Eneste som er synd for meg nå er at de flaskene jeg har stående har begynt å bli ganske så gode øl, i sin egen rett.
 
Det er da ikke synd, man må jo uansett drikke samme øllet/vinen som man har i maten ;)

Hadde jeg hatt lys munich hadde jeg nok vært litt mindre bekymret ja
 
Tilbake
Topp