Hva er dette?

Finn Berger

Moderator
Da jeg tappet opp kølsch i går, spadde jeg gjærkaka (WLP029) over i et norgesglass. Og da jeg kikket på det i dag tidlig, så det ut som på bildet nedenfor. Ganske merkelig; jeg har ikke sett dette før. Det øverste laget ser litt porøst ut. Siden det er lettere enn ølet, må det være en form for skum, og i så fall gjærskum, men er det noe som er verd å ta vare på? Jeg tenker at dette laget er det like greit å spa ut og hive, men jeg vil gjerne ha noen kvalifiserte uttalelser om det først.

For ordens skyld: Jeg er temmelig omhyggelig med å unngå trub i gjæringskaret, så det var ganske rein gjær jeg spadde ut i går.

upload_2016-11-6_10-28-40.jpeg
 
Shaken, not stirred?

Nei, jeg rører litt godt i det, jeg. Har hatt veldig dårlige erfaringer med risting av glass med gjær:confused:!

Takk skal dere ha. Da skjønner jeg både hva og hvorfor og hvordan:). Og jeg har rikelig med kølschgjær. Heldigvis. Det er neppe mulig å ha for mye kølsch, i alle fall;).

PS. Jeg har ikke pakning (syltestrikk het det i min tid) på glasset, så det blir ikke trykk der.
 
Tilbake
Topp