Følgende har skjedd: Det var mitt tredje brygg på BB30, en komplett pakke med IPA fra selgeren på sørlandet. Den medfølgende ale og en pakke med pils ble helt OK.
Under maltingen syns jeg det var fryktelig mye malt, kurven rente nesten over, det silte veldig sakte ut til tross for røring (som var veldig tungt) så sirkuleringen gikk dårlig.
Avrenning etter koking gikk tilsvarende sakte.
Muligens av samme grunn ble total mengde vørter vel 20 liter, det var 25 på de to andre. Men målingen med hydrometeret var på hele 1060.
Etter en uke fisket jeg opp 100 ml og målte 1005, så da er den utgjæret.
Satte så de 100 ml i kjøleskapet og smakte forventningsfullt.
Ikke god. Ikke veldig mye IPA-aroma der, men i stedet en litt brent smak. Kan minne om stout men mer svidd. Det skjønner jeg ikke. Det var minimalt med svidd vørter i BBen etter brygging, og jeg fulgte de anbefalte temperaturene hele veien i prosessen inkludert gjæring.
Tre spørsmål:
Har noen en ide om den brente smaken?
Planen var å flaske ølet, bør jeg fortynne i samme slengen, for om mulig å redusere den brente smaken. I følge tabellen har jeg over 7% her så det er jo litt å gå på.
Har tenkt på om jeg egentlig hadde for mye malt, men jeg brukte jo bare pakken og det var bare nok til en brygging som ble bestilt. Jeg trodde jeg hadde for lite malt for esken hadde fått et hull i forsendelsen så malt rant ut når jeg gikk ut av postkontoret.
Takker for alle bidrag og synspunkter!
Under maltingen syns jeg det var fryktelig mye malt, kurven rente nesten over, det silte veldig sakte ut til tross for røring (som var veldig tungt) så sirkuleringen gikk dårlig.
Avrenning etter koking gikk tilsvarende sakte.
Muligens av samme grunn ble total mengde vørter vel 20 liter, det var 25 på de to andre. Men målingen med hydrometeret var på hele 1060.
Etter en uke fisket jeg opp 100 ml og målte 1005, så da er den utgjæret.
Satte så de 100 ml i kjøleskapet og smakte forventningsfullt.
Ikke god. Ikke veldig mye IPA-aroma der, men i stedet en litt brent smak. Kan minne om stout men mer svidd. Det skjønner jeg ikke. Det var minimalt med svidd vørter i BBen etter brygging, og jeg fulgte de anbefalte temperaturene hele veien i prosessen inkludert gjæring.
Tre spørsmål:
Har noen en ide om den brente smaken?
Planen var å flaske ølet, bør jeg fortynne i samme slengen, for om mulig å redusere den brente smaken. I følge tabellen har jeg over 7% her så det er jo litt å gå på.
Har tenkt på om jeg egentlig hadde for mye malt, men jeg brukte jo bare pakken og det var bare nok til en brygging som ble bestilt. Jeg trodde jeg hadde for lite malt for esken hadde fått et hull i forsendelsen så malt rant ut når jeg gikk ut av postkontoret.
Takker for alle bidrag og synspunkter!