Vi var 3 aktive bryggere som sammen skulle lage ett brygg. Vi brygget NØ #100.
Vi hadde skaffet alle ingrediensene 100% etter oppskriften som ligger her på forumet.
Bryggingen gikk fint og vi fikk hver vår 25liter dunk.
OG 1.095 og vi brukte alle samme gjær wlp 007 (gjærslam fra NØ)
Gjæringen gikk fint for alle 3. FG ble ca 1.018 for alle.
Men så kommer problemet. Ingen av oss får kullsyre på flaskene etter flasking.
2 av oss tilsatte vanlig hvitt sukker og jeg tilsatte brunt sukker.
Smaken er utmerket; veldig lik orginalen, men uten kullsyre er det ikke veldig morro.
Er det noe vi kan gjøre nå?
Kan det være at en må tilsette ny gjær før en flasker siden det er ca 10% alkohol i flaskene?
Vi hadde skaffet alle ingrediensene 100% etter oppskriften som ligger her på forumet.
Bryggingen gikk fint og vi fikk hver vår 25liter dunk.
OG 1.095 og vi brukte alle samme gjær wlp 007 (gjærslam fra NØ)
Gjæringen gikk fint for alle 3. FG ble ca 1.018 for alle.
Men så kommer problemet. Ingen av oss får kullsyre på flaskene etter flasking.
2 av oss tilsatte vanlig hvitt sukker og jeg tilsatte brunt sukker.
Smaken er utmerket; veldig lik orginalen, men uten kullsyre er det ikke veldig morro.
Er det noe vi kan gjøre nå?
Kan det være at en må tilsette ny gjær før en flasker siden det er ca 10% alkohol i flaskene?