hva menes med malt som ikke trenger å meskes?

Det er malt som er varmebehandlet, typisk forskjellige krystallmalter slik at sukkeret er konvertert. Da slipper du å meske.
Du stepper krystallmalt etc i en pose i kjelen med ca 70 grader vann i ca 30 min før du tilsetter maltekstrakten. Fin måte å få mer ut av ekstraktbryggingen på.
 
Brede skrev:
Det er malt som er varmebehandlet, typisk forskjellige krystallmalter slik at sukkeret er konvertert. Da slipper du å meske.
Du stepper krystallmalt etc i en pose i kjelen med ca 70 grader vann i ca 30 min før du tilsetter maltekstrakten. Fin måte å få mer ut av ekstraktbryggingen på.

Ok takk :) Med pose, mener du da noe ala BIAB? Så altså først "bruke" krystallmalt, deretter kjøre vanlig koking og humleprogram?  :jaha:
 
Jepp noe ala biab bortsett att du bare trenger å skylle uten å tenke på mesketid og nøyaktig temperatur(mere som te egentlig)
 
jan ivar skrev:
Jepp noe ala biab bortsett att du bare trenger å skylle uten å tenke på mesketid og nøyaktig temperatur(mere som te egentlig)

ok takk! Så da er det bare å kverne malten med ei kjevle eller noe(har ikke noe maltkvern enda), legge det i en BIAB en stund, så er det klart?
 
Freddy89 skrev:
jan ivar skrev:
Jepp noe ala biab bortsett att du bare trenger å skylle uten å tenke på mesketid og nøyaktig temperatur(mere som te egentlig)

ok takk! Så da er det bare å kverne malten med ei kjevle eller noe(har ikke noe maltkvern enda), legge det i en BIAB en stund, så er det klart?

Nei, hvis du bare gjør det vil du ikke få god øl. Heller en noe kvalmende og søt smørje. Dette er kun i TILLEGG til ekstrakt for å gi en mer kompleks smak, du kan ikke basere et brygg på kun spesialmalt som skal trekkes i silpose.
 
RasKa skrev:
Freddy89 skrev:
jan ivar skrev:
Jepp noe ala biab bortsett att du bare trenger å skylle uten å tenke på mesketid og nøyaktig temperatur(mere som te egentlig)

ok takk! Så da er det bare å kverne malten med ei kjevle eller noe(har ikke noe maltkvern enda), legge det i en BIAB en stund, så er det klart?

Nei, hvis du bare gjør det vil du ikke få god øl. Heller en noe kvalmende og søt smørje. Dette er kun i TILLEGG til ekstrakt for å gi en mer kompleks smak, du kan ikke basere et brygg på kun spesialmalt som skal trekkes i silpose.

hehe sant. Skal bruke ekstrakt ja. forstår det kan være greit om jeg har ca 3 kg flytende ekstrakt, å bruke omtrent 250 g me krystall feks?
 
Tilbake
Topp