Hei
Jeg skal i gang med min første all-grain brygg, og tenkte jeg skulle begynne med en pale ale. Jeg tok med en enkel oppskrift til V&B for å kjøpe inn ingredienser, men måtte nøye meg med erstatninger for malt og humle.
Men nå er nesten alle ingrediensene helt forskjellig fra oppskriften jeg startet med! Kan jeg bare sette igang med det jeg har, eller er det viktig å holde seg til en eksisterende oppskrift?
Jeg har følgende ingredienser:
6 kg Pale Ale malt
1 kg Carared
Safale US-05
East Kent Goulding pellets, 4.8 % alfasyre
Simcom Pellets 14 % alfasyre.
Jeg skal bruke Brew in a bag for mesking.
Jeg har forsøkt å fylle ut Beersmith, og kommet frem til følgende forslag. Hva tror dere om denne oppskriften?
BeerSmith utskrift:
Type: All Grain
Batch Size: 23,00 L
Boil Size: 26,33 L
Boil Time: 60 min
Ingredients
Amount Item Type % or IBU
6,00 kg Pale Malt (2 Row) Bel (5,9 EBC) Grain 92,31 %
0,50 kg Carared (39,4 EBC) Grain 7,69 %
30,00 gm Simcoe [12,00 %] (60 min) Hops 33,9 IBU
28,30 gm Goldings, East Kent [4,00 %] (10 min) Hops 3,9 IBU
1 Pkgs SafAle American (DCL Yeast #S-05) Yeast-Ale
Beer Profile
Est Original Gravity: 1,065 SG Measured Original Gravity: 1,010 SG
Est Final Gravity: 1,015 SG Measured Final Gravity: 1,005 SG
Estimated Alcohol by Vol: 6,44
% Actual Alcohol by Vol: 0,65 %
Bitterness: 37,8 IBU Calories: 90 cal/l
Est Color: 14,4 EBC
Jeg skal i gang med min første all-grain brygg, og tenkte jeg skulle begynne med en pale ale. Jeg tok med en enkel oppskrift til V&B for å kjøpe inn ingredienser, men måtte nøye meg med erstatninger for malt og humle.
Men nå er nesten alle ingrediensene helt forskjellig fra oppskriften jeg startet med! Kan jeg bare sette igang med det jeg har, eller er det viktig å holde seg til en eksisterende oppskrift?
Jeg har følgende ingredienser:
6 kg Pale Ale malt
1 kg Carared
Safale US-05
East Kent Goulding pellets, 4.8 % alfasyre
Simcom Pellets 14 % alfasyre.
Jeg skal bruke Brew in a bag for mesking.
Jeg har forsøkt å fylle ut Beersmith, og kommet frem til følgende forslag. Hva tror dere om denne oppskriften?
BeerSmith utskrift:
Type: All Grain
Batch Size: 23,00 L
Boil Size: 26,33 L
Boil Time: 60 min
Ingredients
Amount Item Type % or IBU
6,00 kg Pale Malt (2 Row) Bel (5,9 EBC) Grain 92,31 %
0,50 kg Carared (39,4 EBC) Grain 7,69 %
30,00 gm Simcoe [12,00 %] (60 min) Hops 33,9 IBU
28,30 gm Goldings, East Kent [4,00 %] (10 min) Hops 3,9 IBU
1 Pkgs SafAle American (DCL Yeast #S-05) Yeast-Ale
Beer Profile
Est Original Gravity: 1,065 SG Measured Original Gravity: 1,010 SG
Est Final Gravity: 1,015 SG Measured Final Gravity: 1,005 SG
Estimated Alcohol by Vol: 6,44
% Actual Alcohol by Vol: 0,65 %
Bitterness: 37,8 IBU Calories: 90 cal/l
Est Color: 14,4 EBC