Hvem har rett - Zoran Gojkovic eller John Palmer?

Bryhni

Norbrygg-medlem
Takk til Norbrygg og den lokale komiteen for kjempeartig hjemmebryggerhelg i Trondheim!
Jeg er litt i stuss etter å ha hørt John Palmer og Zoran Gojkovic forelese. Sistnevnte er forsker hos Carlsberg i København, og fortalte blant annet at Carlsberg har utviklet en lagergjær som ikke produserer diacetyl, og de har med den klart å gjære ferdig pilsen sin på 3 dager. Helt klart "good for business".
Men i foredrag forut for Zoran så fortalte John Palmer at diacetyl IKKE ble produsert av gjæren, men av kjemiske reaksjoner i vørteren. Han anbefalte å øke temperaturen med ca. 3°C i like lang periode som stormgjæringen tok, for at reaksjonen skal finne sted tidsnok til at gjæren får spist opp diacetylen mens den er i suspensjon.
Kan noen kaste lys over dette?
 
Topp