Hveteøl og lukt.

Det lukter ganske kraftigt av gjæringsdunken (uten å lette på lokket) med mitt første hveteøl, som en blanding av brødgjær, noe promp og kansje et hint banan.(tror det er en ganske nær beskrivelse av lukten) Er dette vanligt for denne typen øl eller kan jeg ha gjort noe galt, ingen av de tidligere bryggene mine har det vert noe serlig lukt av?
 
Det høres i utgangspunktet relativt normalt ut, selv om flatusen ikke nødvendigvis trenger å være et godt tegn... Bananlukten er typisk for hveteølgjær (regner med det er tysk gjær det er snakk om?). Fisen skyldes kanskje svovel, noe som kan forekomme under ølgjæring, det avhenger bl.a. av gjærtype (vanskelig egentlig å vite hva du mener med prompelukt, slikt kan jo tross alt variere en del ;)). Lukten av brød, vel, gjær er gjær, og øl er laget av korn, så det vil gjærne være noen fellestrekk. Uten å ha luktet det du lukter, vil jeg tro du er innenfor normalen. Hvilken gjær brukte du?
 
Tilbake
Topp