Hvilken humle til Køls

Hvilen av disse humlene ville dere brukt i en Køls ?
eller overhodet ikke brukt

Hallertauer blomst (som begynner å dra på årene"
Mabnum
Saaz
Tetnanger
 
Både tetnanger og hellertauer blir brukt i kölsch. :)
Tror ikke Magnum blir brukt.

Saaz blir ikke brukt kommersiellt, men kan fint brukes.
Tror at "cluet" for kölsch brygging er å bruke lav alpha, nobelhumler.

Dog det er andre som også "spriter" opp sin kölsch med am. humle som senhumle :)
 
En bankers oppskrift:

90% Pilsner
5%  Vienna
5%  Hvete

FWH    - 5,8 IBU
60 min - 9,0 IBU
15 min - 6,6 IBU
2  min - 0,9 IBU

Wyeast 2565 Kolsch - Stor starter!
 
Aleksander_B skrev:
En bankers oppskrift:

90% Pilsner
5%  Vienna
5%  Hvete

FWH    - 5,8 IBU
60 min - 9,0 IBU
15 min - 6,6 IBU
2  min - 0,9 IBU

Wyeast 2565 Kolsch - Stor starter!

Og gjæring på 17C :)
 
Hallertauer Mittelfruh og Tettnanger er mine førstevalg.

Jeg er ikke noen fan av særlig smak og aromahumle i en kølsch, da disse har en tendens til å dekke over den nydelige gjær-karakteren som kølsch-gjæren gir.
 
Tilbake
Topp