Hvor kom smaken fra?

Brygget meg en Belgisk Blond for en god måned siden. Pitchet ett rør WLP 500 i 25 liter, etter ett døgn var det ingen aktivitet i gjærlåsen, pitchet da en pose T-58 og skunklet litt på dunken. Fire, fem timer senere var det full fart. Nå sitter jeg her med en meget velsmakende blond og lurer på hvilken gjær som ga smaken?
 
Supert. Da blir det bare t-58 i neste brygg.
Trodde det var nok med 2 rør uten starter, var det dem sa på bakkebrygg.
 
At man MÅ ha 4 rør uten starter er ikke en sannhet uten modifikasjoner, noe som blant annet vises her: http://brulosophy.com/2015/04/20/yeast-pitch-rate-single-vial-vs-yeast-starter-exbeeriment-results/

Jeg gjetter på at en pose tørrgjær inneholder flere celler enn et rør med gjær, særlig hvis det ikke var helt ferskt. Det skal fungere å bruke ett rør, men som du har opplevd kan det ta nokså lang tid før gjæringen setter igang. Det er litt vanskelig å gjette på hvilken gjær som "vant" i ølet ditt, det beste du kan gjøre for å gjenskape er å enten gjøre det samme neste gang, eller prøve en av dem og se hva du syns.
 
At man MÅ ha 4 rør uten starter er ikke en sannhet uten modifikasjoner, noe som blant annet vises her: http://brulosophy.com/2015/04/20/yeast-pitch-rate-single-vial-vs-yeast-starter-exbeeriment-results/


Interessant, men vet ikke om jeg vil prøve å gjøre dette hjemme. av en eller annen grunn klarer jeg å smake på mitt øl, når det er for lite gjær i det og også lukte det. Men hadde vært interessant og prøvd på 2 batcher med billige ferdige pakker
 
Tilbake
Topp