Hvor lene kan smackpacks stå i romtemperatur?

Hei

I går kveld satte jeg i gang (smacked) to Wyeast smackpack - hadde planer om å rekke å brygge i dag, men det bli i morgen i stedet.
Posene har svellet opp og "er klare".

Hvordan trives gjæren å stå "klar" to døgn, eler mer? (Jeg skal ikke bruke starter) - jeg antar egentlig at det er helt ok (temperaturen i rommet er jevnt på 20 grader)?

Dette gjelder forresten ale-gjær.
 
Ihht Wyeast sin side kan du sette den i kjøleskapet i en "lengre periode".
http://www.wyeastlab.com/faqs.cfm?website=2#r20

Jeg vil forslå å sette det i kjøleskapet, for så å ta det ut og lage starter på den før du skal brygge.
Selv om det står at en pakke er nok til gjæring av 19l er det ikke vår erfaring.

mvh
Øystein
www.barebrygg.no
 
Tilbake
Topp