Hei!
Brygget tidligere, ca 2 mnd siden, en mørk lager.
Etter ca 3 uker til gjæring skulle egentlig ølet over på flasker, men tidsnød gjorde at det ikke lot seg gjøre.
Etter ytterlige 3 uker, satte jeg egentlig bare den dunken til side, og regnet den som svinn.
Jeg har enda ikke kvittet meg med dette ølet, som fremdeles står på gjæringsdunken.
Det lukter relativt friskt, men har ikke dristet meg til å smake på det.
Den siste måneden har det stått på under 5 grader.
Er det fortsatt verdt å bruke tid på å flaske?
Hvor lenge kan det egentlig stå på gjæringskaken? Jeg ville ikke trodd mer enn 4-5 uker??
Etter som at det fortsatt lukter friskt, kan det ha blitt reddet av at temperaturen har vært under gjæringstemp?
Brygget tidligere, ca 2 mnd siden, en mørk lager.
Etter ca 3 uker til gjæring skulle egentlig ølet over på flasker, men tidsnød gjorde at det ikke lot seg gjøre.
Etter ytterlige 3 uker, satte jeg egentlig bare den dunken til side, og regnet den som svinn.
Jeg har enda ikke kvittet meg med dette ølet, som fremdeles står på gjæringsdunken.
Det lukter relativt friskt, men har ikke dristet meg til å smake på det.
Den siste måneden har det stått på under 5 grader.
Er det fortsatt verdt å bruke tid på å flaske?
Hvor lenge kan det egentlig stå på gjæringskaken? Jeg ville ikke trodd mer enn 4-5 uker??
Etter som at det fortsatt lukter friskt, kan det ha blitt reddet av at temperaturen har vært under gjæringstemp?