AudunWS
Dommer
Hei,
Min første post :idea:
Jeg har lenge hatt lyst til å brygge selv, og i forrige uke tok jeg steget. Kjørt innom bryggselv.no i lunsjen på jobben og kjøpte både utstyr og ingredienser. Min to første brygg blir en juleøl (så klart, det er tiden for det nå) og en IPA. Begge basert på maltekstrakt, spesialmalt og humle-pellets. Og begge står nå til gjæring... Litt usikker på resultatet, men håper på det beste. Hadde litt bedre kontroll på brygg#2 følte jeg. Begge disse skulle bli ca 18 liter.
Og det er dette jeg lurer på, er det noen gyllen regel for hvor stor en batch bør være? Tenker at jeg har lyst til å prøve å brygge flere forskjellige brygg for å teste og for å få læring. Og da hadde det kanskje passet bedre med 10-12 liters batcher enn 20 liter hver gang.
Uansett skal dette bli en spennende hobby hvor jeg håper jeg kan utvikle meg til å brygge godt øl
Min første post :idea:
Jeg har lenge hatt lyst til å brygge selv, og i forrige uke tok jeg steget. Kjørt innom bryggselv.no i lunsjen på jobben og kjøpte både utstyr og ingredienser. Min to første brygg blir en juleøl (så klart, det er tiden for det nå) og en IPA. Begge basert på maltekstrakt, spesialmalt og humle-pellets. Og begge står nå til gjæring... Litt usikker på resultatet, men håper på det beste. Hadde litt bedre kontroll på brygg#2 følte jeg. Begge disse skulle bli ca 18 liter.
Og det er dette jeg lurer på, er det noen gyllen regel for hvor stor en batch bør være? Tenker at jeg har lyst til å prøve å brygge flere forskjellige brygg for å teste og for å få læring. Og da hadde det kanskje passet bedre med 10-12 liters batcher enn 20 liter hver gang.
Uansett skal dette bli en spennende hobby hvor jeg håper jeg kan utvikle meg til å brygge godt øl