Signal
Norbrygg-medlem
Jeg har mitt første "ordentlige" all-grain oppsett hvor jeg bruker et gjæringskar med silbunn som meskekar. Det er litt gliper langs kanten av denne silbunnen, og jeg har ikke laget dip-tube ennå.
Første mesking på dette oppsettet er gjennomført og koking pågår.
Jeg brukte batch sparge i to runder etter "normalmesken". Første runde vorlauf (normalmesken) ga nesten ikke maltrester, men jeg dro gjennom et par ganger.
Etter første "skylling" (første sparge) ble det litt, men det ordnet seg etter to-tre runder med ca 5 dl i hver, men siste skylling ble aldri klar, alltid med litt maltrester og uklar.
Spørsmålet mitt er om dette har noe å si for gjæringsforløpet eller smaken? Nå er det ikke så farlig denne gangen, for jeg lager SMASH IPA ned 200g humle på 25-30l.
Første mesking på dette oppsettet er gjennomført og koking pågår.
Jeg brukte batch sparge i to runder etter "normalmesken". Første runde vorlauf (normalmesken) ga nesten ikke maltrester, men jeg dro gjennom et par ganger.
Etter første "skylling" (første sparge) ble det litt, men det ordnet seg etter to-tre runder med ca 5 dl i hver, men siste skylling ble aldri klar, alltid med litt maltrester og uklar.
Spørsmålet mitt er om dette har noe å si for gjæringsforløpet eller smaken? Nå er det ikke så farlig denne gangen, for jeg lager SMASH IPA ned 200g humle på 25-30l.