Har en pils som har stått til gjæring på 10 grader i 18 dager, målte idag en SG på 1036. FG er estimert til 1012. Brukte 2 poser med M84 Bohemian Lager. Er det mulig å få gang på gjæringen igjen?
Hvordan har du målt, refraktometer? Hvis ikke, hev temperaturen med 5-6 grader og rist gjæra i suspensjon. Hvis dette ikke fungerer må du ty til krausening. Sett en starter på 5-10% av batchen la den stå i 20-24 timer, få inn så mye oksygen som mulig i starteren og sett til hele starteren. Ikke optimalt men en hel del bedre enn en pils med en fg på 1036.
Hvis du først får temperaturen opp et par-tre grader, og så forsiktig rører opp gjæren (godt desinfisert meskespade), så er det i alle fall et forsøk verd. Og skjer det ikke noe da, ville jeg laget meg en liten starter av en pose, og hevet den oppi ved full krausen.
Kan jeg øke temperaturen til 14-15 grader i 5 dager? Reiser bort ei langhelg nå. Eller bør jeg la den stå på 10 grader til søndag, for å så sette den opp noen grader i 1-2 døgn?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.