Hei,
Som bekrevet i en anne tråd har vi nå brygget en serie portere, med forskjellige smakstilsetninger under gjæringen.
Lurer da på om noen kan hjelpe meg med hvordan tilsetningene påvirker OG (og dermed alkoholstyrken) på ølet.
Vi har 9 gjæringsbøtter, hvor 8 av dem er tilsatt forskjellige ingredienser for smak.
Tre av dem vil etter det jeg vet påvirke OG. Det er Appelsin, Bringebær og Honning.
Hver av bøttene er på 15 liter.
Vi tilsatte, i hver sin bøtte:
- 700g Honning
- 1,2kg Bringebær
- 1,5kg Appelsin
Ihht matvaretabellen.no inneholder disse følgende mengde karbohydrater (pr 100g).
Appelsin: 7,2g
Bringebær: 3,2g
Honning: 78,9
I utgangspunktet vil jeg tro at dette var mengden sukker, som da økte OG med tilsvarende mengde sukker.
Men...ihht siste Brew Your Own stod det at Honning bestod av 99% gjærbare sukkerarter, og da blir jeg litt usikker.
Nå håndterer forsåvidt BeerSmith honning, men bringebær og appelsin er en annen sak.
Derfor:
Er det noen som har et godt svar på dette?
Som bekrevet i en anne tråd har vi nå brygget en serie portere, med forskjellige smakstilsetninger under gjæringen.
Lurer da på om noen kan hjelpe meg med hvordan tilsetningene påvirker OG (og dermed alkoholstyrken) på ølet.
Vi har 9 gjæringsbøtter, hvor 8 av dem er tilsatt forskjellige ingredienser for smak.
Tre av dem vil etter det jeg vet påvirke OG. Det er Appelsin, Bringebær og Honning.
Hver av bøttene er på 15 liter.
Vi tilsatte, i hver sin bøtte:
- 700g Honning
- 1,2kg Bringebær
- 1,5kg Appelsin
Ihht matvaretabellen.no inneholder disse følgende mengde karbohydrater (pr 100g).
Appelsin: 7,2g
Bringebær: 3,2g
Honning: 78,9
I utgangspunktet vil jeg tro at dette var mengden sukker, som da økte OG med tilsvarende mengde sukker.
Men...ihht siste Brew Your Own stod det at Honning bestod av 99% gjærbare sukkerarter, og da blir jeg litt usikker.
Nå håndterer forsåvidt BeerSmith honning, men bringebær og appelsin er en annen sak.
Derfor:
Er det noen som har et godt svar på dette?