Jeg har aldri brukt hylleblomst i øl, men har laget saft av det flere ganger. Man bruker hele blomsterskjermen, rett fra busken, med stilk og det hele. En ting jeg har lagt merke til, er at saften ikke lukter godt før sukkeret er tilsatt. Duften er til dels direkte vond, av en eller annen grunn! Når den er ferdig er det derimot nydelig sommerdrikke. Til rundt 2 liter saft (altså konsentratet) bruker jeg 20-30 blomsterskjermer. Dette gir mellom 10 og 20 liter utblandet saft, alt etter hvor sterk/søt man onsker saften. Jeg foretrekker den relativt tynn. I første omgang ville jeg har vært litt restriktiv med bruken i øl, og tilsatt blomstene i det kokingen av vørteren er over. Skyll dem grundig før bruk. Tipper de vil fungere best i en lys, lett fruktig ale. Kanskje wit med hylleblomst hadde vært bra? Når det er sagt, hadde jeg kanskje heller laget saft... Vil gjerne høre om resultatet blir godt, når den tid kommer.