IBU ved All-grain + ekstrakt

Driver nå å forsøker å brygge min første "Dobbel IPA".

Jeg benytter meg av American IPA - Allgrain settet "Gahr Edition", og Bryggselv 3kg American IPA ekstrakt. Brygger AIPA'n som vanlig, og tenkte å hive ekstrakten oppi rett før nedkjøling.

AIPA er oppgitt IBU til 75, og ekstrakten til 60. Hva kan forventet IBU (ca) bli på et slikt type brygg? 60 + 75 = 135?
 
DVS at IBU'n vil gå ned ned ved å hive oppi ekstrakten som egentlig er beregnet til å bli et 18liters brygg?

Jeg får ikke det til å stemme i mitt mattematiske hodet. Nå kjenner jeg ikke til utregningsformel for IBU, men....

I utgangspunktet skal AIPA'n bli 25 liter med IBU på 75, og ekstrakten skal bli 18liter med IBU på 60. Jeg brygger begge disse i samme brygg og skal ende opp på rundt 20 liter (Må ha plass til alt i et Cornelius fat). Hvordan kan IBU'n da bli lavere enn om jeg kun hadde brygget 20/25liter AIPA all-grain?
 
Tilbake
Topp