Mesteparten av gjæringen er unnagjort på få dager. Du bør uansett la det stå de anbefalte to ukene. Det skjer litt kjemi etter at det aller, aller meste av sukkerspisingen er overstått.
Cold crash er ikke nødvendig, jeg gjorde det ikke på mine første 10-15 brygg, det går fint uten. Får en del bedre utfelling av ting & tang, men det går fin-fint uten. 14-15 grader er ikke rare cold crashen uansett.
12 eller 14 dager spiller neppe stor rolle, la den stå på gjæringstemp to uker, sjekk at FG er stabil, stikk om, tilsett sukkerlake og tapp. Dette går helt fint.
Cold crash er ikke nødvendig, jeg gjorde det ikke på mine første 10-15 brygg, det går fint uten. Får en del bedre utfelling av ting & tang, men det går fin-fint uten. 14-15 grader er ikke rare cold crashen uansett.
12 eller 14 dager spiller neppe stor rolle, la den stå på gjæringstemp to uker, sjekk at FG er stabil, stikk om, tilsett sukkerlake og tapp. Dette går helt fint.