Ikke karbonert

Hei, jeg lagde en tomasmesse juleøl 11% abv for 6 måneder siden. Har ventet tålmodig og skulle smake nå ,og den var litt søt og null karbonert. Den har stått på 20 grader i ca. 5uker,før den blei satt i kjelleren. Noen forslag til type gjær og fremgangsmåte for å redde jula?
 
F2 er vel ganske vanlig :)

 
Jeg ville valgt F2 for smakens skyld, men det er bare egen erfaring

From 2 to 35 g/hl (0,0026 to 0,046 oz/gal in function of the level of alcohol (ABV in %) and the pre- carbonation (CO2 in g/L) of the beer as mentioned in the below table:
C02 (g/L) – oz/gal
0,5 – 0,00061,5 – 0,0023 – 0,0046 – 0,008
g/hl – oz/gal
2 – 0,002 2 – 0,002 7 – 0,009
7 – 0,009
7 – 0,009 14 – 0,018
7 – 0,009
7 – 0,009 14 – 0,018
14 – 0,018 14 – 0,018 35 – 0,046
ABV (%)
5 - 0,006
8 - 0,011

12 - 0,016

Rehydratation:
SafAleTM F-2 should not be rehydrated directly in the beer.
Sprinkle the yeast in minimum 10 times its weight of sterile water at a temperature of 25 to 29°C (77°F to 84°F). Leave to rest 15 to 30 minutes. Gently stir.
 

Vedlegg

  • TDS-EN-SafAle™-F2.pdf
    372,2 KB · Sett: 2
Hei, jeg lagde en tomasmesse juleøl 11% abv for 6 måneder siden. Har ventet tålmodig og skulle smake nå ,og den var litt søt og null karbonert. Den har stått på 20 grader i ca. 5uker,før den blei satt i kjelleren. Noen forslag til type gjær og fremgangsmåte for å redde jula?
Har du målt OG? Er det noe igjen å gjære på? Er ABV faktisk og/eller teoretisk verdi?
 
Tilbake
Topp