India Black Lager

Aasberg

Norbrygg-medlem
Noen erfaringer å dele? Har satt sammen en oppskrift som jeg selv mener blir bra. Men kom gjerne med tips om noe bør forandres. Er ute etter en god røstet maltsmak med hint av sjokolade og en kraftig humlesmak og aroma som heller mot sitrus.

India Black Lager
Style: Moderne Mørk Lager
Brewer: Thomas Aasberg

Statistics
Volume: 27 liters
Boil Volume: 31 liters
OG: 1063
BG: 1055
FG:
Alcohol: 6.3 % by vol.
Colour: 82 EBC (Black)
Bitterness: 62 IBU
BU/GU: 0.98

Fermentables
Pale Malt 7 EBC 5000g
Cara Crystal 120 515g
Wheat Malt 3EBC 500g
Roasted Barley 1100EBC 360g
Chocolate Malt 900EBC 360g

Hops
Chinook 13.75%alpha 33g 60minutes
Amarillo 9.3%alpha 30g 15minutes
Centennial 9.55%alpha 30g 15minutes
Amarillo 9.3%alpha 35g 1minutes
Centennial 9.55%alpha 35g 1minutes

Tørrhumle etter 14 dager:
35g Chinook
35g Amarillo
35g Centennial

Fermentation
Yeast: Saflager W-34/70
Fermented at 10-12 degrees C for 14 days.
Fermented at 20 degrees C for 7 days.
Lagered at 2 degrees C for 60 days.
 
Ville styrt unna roasted barley her, og kanskje fått farge fra carafa i stedet. Kanskje også dempet/erstattet chocolate.
 
Ok. Takk for tips. Hvorfor ville du det? Hva vil jeg oppnå ved å bruke carafa istedet for roasted barley?
 
Tilbake
Topp