Hjelp til Amerikansk Amber

Aasberg

Norbrygg-medlem
Skal brygge en Amerikansk amber med bra karamellpreg og fin humle smak og aroma. Noe i samme gate som 5am Saint fra BrewDog. Her er oppskrifta jeg har satt ihop. Ønsker tips fra dere med litt mer erfaringer enn meg.

American Amber

Statistics
Volume:30 liters
Boil Volume:37 liters
OG:1052
BG:1042
Alcohol:5.1 % by vol.
Colour:26 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness:33 IBU
BU/GU:0.63

Fermentables
Pale Malt 7EBC 4150g 69%
Wheat Malt 3EBC 600g 10%
Cara Blond 20EBC 350g 6%
Cara Crystal 120 EBC 350g 6%
Cara Rye Malt 175EBC 350g 6%
Amber Malt 60EBC 150g 3%
Pale Chocolate Malt 490EBC 50g 1%

Mash schedule: 67 grader i 60 min, 77 grader i 10 min. Kok i 90 min.

Hops
Chinook 13.75% 12g 90minutes
Cascade 7.2% 20g 15minutes
Citra 12.7% 20g 15minutes
Cascade 7.2% 30g 2minutes
Citra 12.7% 30g 2minutes

Tørrhumle dag 5:
15g Cascade
15g Citra

Tørrhumle dag 8:
15g Cascade
15g Citra

Fermentation
Yeast: Safale US-05
Fermented at 20 degrees C for 14 days.
Fermented at 20 degrees C for 14 days.
Lagered at 10 degrees C for 30 days.
 
synes det ser ut som en knall oppskrift, jeg! Om noe, ville jeg justert vannet med 2g/10L med CaCO3 i mesken og 4g/10L CaSO4 i vannet.
Bidrar til at humla blir litt mer tydelig, spesielt CaSO4 hjelper med humla.
 
Flott, har ikke startet med vannjustering ennå, men skal plukke med meg CaCO3 og CaSO4 når jeg besøker Bakke Brygg.
 
Tilbake
Topp