Infeksjon?

FrodeSy

Norbrygg-medlem
Min første saison med OG 1.059 har i løpet av 14 dagar "gjæra"(?) ned til 1.002. Den vart meska frå 65 til 62 grader ila. 90 minutt. Hadde 9 % med sukker i. Er dette normalt?

Må seie at eg er nesten heilt sikker på at det er infeksjon for då eg målte SG i går hadde det fått ein ganske tydeleg eddiksmak (EDIT: eddikpreg). Om det er infeksjon, bør eg då berre kaste plast-gjæringsbøtta mi for å unngå infeksjon i seinare brygg eller er det ok med god vask og desinfeksjon?
 
Begge mine saisoner har gjæret uvanlig godt ut, fra henholdsvis 1.064 og 1.058 til 1.005, uten at det var infisert. Men den eddik-smaken lover kanskje ikke så godt...
Man skal vel kunne desinfisere bort infeksjon med litt kraftige saker? Sterkrens e.l.?
 
Tilbake
Topp