Infisert?

Har 2 brygg stående. Det ene er en summer ale fra ølbrygging og den andre er en summer ipa fra samme plass. Ipa en har stått 3 uker nå å er drikkeklar,summer alen har stått ca 1.5 mnd på flaske (kjøli). Kjenner at det er mye gjærasmak og gjærlukt av begge bryggene. Summer alen var meget god etter 3 uker men er blitt mindre god nå. Er dette vanlig smak/lukt av infisert øl? Det skummer ganske kraftig av begge ølene også selv om det er brukt 5gr sukker pr liter.
 
Har 2 brygg stående. Det ene er en summer ale fra ølbrygging og den andre er en summer ipa fra samme plass. Ipa en har stått 3 uker nå å er drikkeklar,summer alen har stått ca 1.5 mnd på flaske (kjøli). Kjenner at det er mye gjærasmak og gjærlukt av begge bryggene. Summer alen var meget god etter 3 uker men er blitt mindre god nå. Er dette vanlig smak/lukt av infisert øl? Det skummer ganske kraftig av begge ølene også selv om det er brukt 5gr sukker pr liter.
Om det er infisert tør jeg ikke begi meg ut på, men jeg laget sommer IPA'n du snakker om i fjor og den skummet som en gal. Jeg brukte samme sukker mengde som du angir. Mener huske at det var litt gjærsmak i bakkant, men at denne forsvant etterhvert. Drakk siste flaske av dette nå i påska og da kunne jeg ikke kjenne gjærsmaken lenger. Skummengden var også kraftig redusert.
 
Om det er infisert tør jeg ikke begi meg ut på, men jeg laget sommer IPA'n du snakker om i fjor og den skummet som en gal. Jeg brukte samme sukker mengde som du angir. Mener huske at det var litt gjærsmak i bakkant, men at denne forsvant etterhvert. Drakk siste flaske av dette nå i påska og da kunne jeg ikke kjenne gjærsmaken lenger. Skummengden var også kraftig redusert.

Ok da ska den få stå så får æ se om den blir bedre. Takker for svar
 
Tilbake
Topp