T
ThomasØ
Werner D skrev:På alle våre ales (15-16, fortsatt nybegynner) har den mest synlige delen av gjæringen vært unnagjort på 2-3 døgn, selv når vi etterhvert har blitt veldig flinke til å begrense romtemperaturen til 15-16 grader i den første fasen.
Det er så mye man kan bekymre seg for, men sørger du for nok gjær, riktig temperatur og rister som F*** så har du i alle fall én bekymring mindre!
Ps: FG på 1.015-20 trenger ikke gi inntrykk av et søtt øl, kommer an på maltsammensetning, humle og alkoholprosent (er nå min mening). Vent å se!
Er enig når det gjelder dette med smak på øl med høy FG. Har akkurat smakt på min bitter fra bryggselv-ølsett, som hadde OG på 46-48 og FG på 18-20, og det var ikke mye søthet å spore her. Den har stått i 14 dager og det har ikke vært mye plopping i gjærlåsen eller antydninger til gjærlag på toppen.
Kan denne reddes ved å ha i mer gjær og røre forsiktig i det, eventuelt andre tiltak, eller skal man gråte over spilt øl og starte på nytt?